Yoga op de SUP in Utrecht? Dat kan, met Fran(cis)

Een yogales op een SUP, hoe werkt dat?

Tof, je hebt mijn website al gevonden vóórdat ‘ie klaar is. Kun je niet wachten? Dat gevoel herken ik! Zodra de zon schijnt is het heerlijk om te suppen en misschien nóg leuk om een yogalesje op de sup te volgen. Stuur me een berichtje, dan gaan we aan de slag! Mail naar: contact@metfrancis.nl of bel/app/signal via: 06 106 33 246 of maak gebruik van dit aanmeldformulier.

Op de hoogte blijven? Je kunt Sup Yoga Utrecht volgen via Instagram of LinkedIn.

Yoga op de SUP, wat kun je verwachten?  

Ze zeggen vaak: yoga is voor iedereen. Daar geloof ik ook in. Er zijn veel verschillende vormen van yoga. Voor mij gaat yoga om bewegingen en houdingen waar jij je prettig bij voelt. Het gaat niet om ingewikkelde poses zoals je die misschien op Instagram voorbij ziet komen. Yoga gaat over ontspanning, over ademhaling en over mediatie. En die aspecten vind ik vaak op mijn sup. En die deel ik graag met jou in een les.

Van suppen zou ik niet zeggen dat het niet voor iedereen is. Ik vind veiligheid belangrijk. En daarom is suppen (en yoga op de sup) vooral fijn en veilig voor mensen die kunnen zwemmen. Omdat je veel je buikspieren gebruikt, is dit ook niet geschikt voor zwangeren.

En hier lees je alvast veelgestelde vragen en antwoorden!

Sup Yoga Utrecht, met Francis

Sinds 2017 heb ik, Francis, mijn eigen onderneming. Die heet ‘met Francis’. Ik werk vooral als communicatieadviseur, ik geef trainingen (in bijvoorbeeld social media) en ik fotografeer.

Begin 2023 heb ik een opleiding tot yogadocent gevolgd. Ik heb 200 uur training gevolgd in Goa, India. In die 200 uur ben ik opgeleid om les te kunnen geven in Vinyasa en Yin.

Vinyasa richt zich op een flow, een snellere vorm van yoga waarbij verschillende poses elkaar opvolgen. Yin gaat meer over ontspannen. Hier zoek je juist de stilte in je poses. Yin yoga is een fijne manier van ontspannen. Toch vind ik het op de sup minder geschikt, door kabbelend water is het lastig om echt stil te liggen. We gaan wel restorative poses doen.

Bij een yogales op de sup staat balans centraal. We doen daarnaast ademhalingsoefeningen (bijvoorbeeld een verwarmende of juist verkoelende techniek) en een korte meditatie.

Uiteraard is er de eindontspanning, savasana.

Hoe ziet een yogales op de sup er uit?

Yoga op de sup is vooral balans. En wat mij betreft vooral plezier maken! Een yogales van mij bestaat altijd uit:

  • een korte meditatie
  • een warming up
  • een flow
  • een balanspose (oké, elke pose op de sup is een balanspose!)
  • savasana

Ook korte ademhalingsoefening zal je helpen tijdens de les. Tijdens de les is er ruimte om te lachen! We doen dit voor ons plezier. Ervaring met yoga is niet nodig. Als docent zorg ik voor variaties waardoor het voor iedereen leuk en passend is.

Sup Yoga Utrecht

Met Sup Yoga Utrecht wil ik graag Sup Yoga lessen, workshops en teamuitjes bieden. Hiervoor is het wel belangrijk dat de weersomstandigheden goed zijn. En dat de les of workshop plaatsvindt op een plek waar jij je prettig voelt (en waar dit veilig kan).

Binnenkort verschijnen hier data van workshops. Kun je niet wachten? Volg mij op Instagram, dan blijf je op de hoogte! Je kunt mij ook alvast een berichtje sturen via WhatsApp of Signal om te informeren naar de mogelijkheden: 06 106 33 246.


Bekijk ook: