Wat is een LinkedIn Cover Story? Stel jezelf voor in korte video.

Wat is een LinkedIn Cover Story?

Een cover story is een korte video, 20 seconden, waarin je jezelf kan voorstellen. De cover story op LinkedIn is een functie die in het voorjaar van 2021 is geïntroduceerd. Het wordt ook ‘profile video’ genoemd.

Hoe maak ik een LinkedIn Cover Story?

Bij het maken van een coverstory zijn er drie dingen om rekening mee te houden. Allereerst de duur. Je cover story is maximaal 20 seconden. Daarnaast het formaat van je video. Je cover story is namelijk een verticale video is. Tot slot is het goed om te weten dat je de cover story alleen kunt uploaden via je mobiel. Ook het bewerken van je cover story kan alleen op je mobiel. Je hebt de optie om ondertitels te te voegen, dit kan wel via je desktop. 

Wat vertel ik in mijn cover story?

Je profiel en je foto geven een beeld van je op LinkedIn. De cover story voegt daar een kort beeld aan toe. Je kan de cover story zien als een korte pitch. Je kan vertellen wie je bent en wat je graag doet. 

Op je profiel speelt de cover story 3 seconden af, daarna kan diegene die op je profiel kijkt klikken om je hele story te bekijken. Welke 3 seconden de kijker te zien krijgt is aan jou. Bij het uploaden krijg je de optie om de preview te selecteren. 

Wie kan mijn cover story zien?

Op jouw profiel is de keuze aan jou. Wanneer je een cover story hebt geplaatst, kan je kiezen wie jouw cover story kan zien. Je hebt de keuze uit: de mensen in je netwerk (je connecties) of iedereen.

Jij kan cover stories op profielen herkennen aan de gekleurde rand om de profielfoto. 

Update je LinkedIn profiel

Zin om je LinkedIn profiel te updaten? Ik help je graag met ideeën, een goede foto of het maken van een cover story. Stuur mij een e-mail: contact@metfrancis.nl of laat een berichtje achter via LinkedIn

Bekijk ook: