Wat is een goede LinkedIn achtergrondfoto? Gebruik het juiste formaat en bekijk enkele voorbeelden.

Wat is een goede LinkedIn achtergrondfoto?

Op je LinkedIn profiel heb je de mogelijkheid een achtergrondfoto te plaatsen. Je noemt dit ook wel een banner of header. Lang niet iedereen (of elk profiel) heeft zo’n foto. Ik zou je adviseren om wel een achtergrondfoto te gebruiken. Maar wat is dan een goede achtergrond foto? 

Net zoals met ‘offline’ netwerken zorgen gemeenschappelijke interesses of ervaringen direct voor een gespreksonderwerp. Ooit werkte ik bijvoorbeeld als student bij de Postbank. Dit blijkt vaak een leuke aanleiding tot een gesprek. Maar ook je achtergrondafbeelding kan zo’n aanleiding zijn! Daarom geef ik tijdens mijn trainingen vaak de volgende tips mee:

  • het mag een foto zijn die iets zegt over jou of je hobby (denk bijvoorbeeld aan een gerecht als je van koken houdt, een uitzicht als je van reizen houdt of je fiets als je graag aan wielrennen doet)
  • het mag een foto zijn van iets van je werk, bijvoorbeeld iets waar je trots op bent (denk aan een publicatie, een onderscheiding, een teamfoto)

Zo’n achtergrond foto kan dan een mooie aanleiding zijn voor een gesprek. Het meest belangrijk is daarom dat je het zelf een mooie foto vind. Je kan het niet fout doen.

Als werkgever kun je ook je werknemers een mooie achtergrondfoto aanbieden. Bijvoorbeeld een herkenbare foto voor de organisatie (denk aan kantoor, of specifieke activiteit) of een logo van je bedrijf in de foto geplaatst. Zo geef je je trotse werknemer iets extra: een mooie banner. En je werknemers geven jou extra zichtbaarheid. Je kan ze bijvoorbeeld enkele voorbeeld achtergrondfoto’s toesturen.

Wat is het formaat van een achtergrondfoto op LinkedIn?

Wanneer je op je profiel inlogt, geeft LinkedIn precies aan wat (op dat moment) het juiste formaat is.
Op dit moment (april 2021) is dat:

  • voor een profiel: 1584 pixels bij 396 pixels
  • voor een bedrijfspagina: 1128 pixels bij 191 pixels

Gebruik exact dit formaat. In apps (die je op je mobiel gebruikt) en op je desktop ziet de banner er net iets anders uit. Misschien wil je bij het maken en kiezen van de foto ook rekening houden met je profielfoto (of bedrijfslogo), die valt voor een deel over je achtergrondfoto. 

Voorbeelden van LinkedIn achtergrondfoto’s

Ooit kreeg ik tijdens een van mijn trainingen feedback op de achtergrondfoto van mijn profiel. De betreffende communicatieadviseur vond deze nietszeggend. Het was een prachtige foto, met mijn logo en de kleuren in de foto kwamen perfect overeen met die van mijn huisstijl. Ik vond het daarom een goede achtergrondfoto, maar je zou kunnen zeggen dat het niet al te veel over mij zei. Inmiddels vind je er een zelfportret met camera. Je kan er nu niet meer omheen dat ik graag fotografeer.

Francis Meijners LinkedIn achtergrondfoto vergroot je zichtbaarheid met Francis

Bij mijn LinkedIn training testpagina heb ik een showcasepagina. Hier heb ik als voorbeeld juist niet het juiste formaat geüpload. Je ziet dat op je laptop en in je app de foto anders wordt weergegeven. Je kan de pagina vinden door te zoeken op: ‘Fotografie met Francis‘. 

Uiteraard heb ik de banner van mijn LinkedIn pagina voor ‘met Francis’ in precies het juiste formaat geplaatst.

Update je LinkedIn achtergrondfoto 

Lijkt het je leuk om een achtergrondfoto te uploaden of om deze te vernieuwen? Ik help je graag met ideeën en/of een goede foto. Stuur me een e-mail: contact@metfrancis.nl of laat een berichtje achter via LinkedIn

Bekijk ook: