Yoga op een sup, met Francis

Aangenaam, mijn naam is Francis en ik geef yogalessen en workshops op een sup. Dit kan in Utrecht, op de Maarseveensse plassen of op locatie. Met je eigen sup of je leent een speciale yoga sup van mij.

Op deze pagina vind je meer over geplande workshops. Daarnaast is het ook mogelijk om een (privé)les te boeken of een uitje voor je team (maximaal 6 personen). Je vindt hier ook veelgestelde vragen.
Heb jij een andere vraag? Neem even contact mij op, ik help je graag verder!
contact@metfrancis.nl | 06 106 33 246 | lees meer over mij

Sup yoga workshop: in English?

I’m still working on my website and creating information in Dutch and English. Please contact me if anything is unclear and bear with me, information in English will follow soon. (Dutch honesty: as soon as the sun is out, me and my sup are out. Give me a call or send me a text, I’ll answer any question you might have).

Waarom yoga op een sup?

Als je van suppen houdt (of dit een keer wilt proberen), dan is yoga op de sup een goede manier om extra te oefenen met balans, flexibiliteit en kracht. En dit gaat ook op voor als je van yoga houdt. Na het doen van oefeningen op de sup, zul je zien dat diezelfde oefeningen daarna op de mat een stuk eenvoudiger lijken.
Yoga op de sup doe je vooral voor je plezier, voor een extra ontspannende omgeving (lekker dobberen op het water) en een uniek rustig moment voor jezelf!

Workshops: Sup Yoga Maarsseveense plassen 2023

De eerste workshops hebben inmiddels plaatsgevonden! Op dit moment staan er geen nieuwe workshops op de planning. Heb je zelf een groepje waar je dit graag mee wilt doen? Dan denk ik graag met je mee. Maak gebruik van dit aanmeldformulier en dan neem ik contact met je op.
Zo ziet een workshop er ongeveer uit:

Thema: Balans, het fundament
Locatie: in overleg, bijvoorbeeld op de Maarseveensse plassen
Duur: je bent minimaal 2 uur onderweg
Kosten: vanaf €27,50 (met eigen sup)
Geschikt voor: iedereen met een zwemdiploma. In deze workshop nemen we tijd om te werken aan je balans. Oók als (nog) niet zo veel ervaring hebt met suppen of yoga.
Goed om te weten:
Workshops zijn altijd in een klein groepje. Zo is er ruimte voor persoonlijke aandacht. Op verzoek wordt deze workshop in het Engels gegeven.

Yoga op de Sup in Utrecht, zomer 2023

Binnenkort wordt mijn eerste Yoga Sup bezorgd. Dan verschijnen hier meer opties voor lessen en workshops! Wil je op de hoogte blijven? Volg mij via Instagram of LinkedIn.

Veelgestelde vragen over Yoga op een sup:

Hier vind je enkele veelgestelde vragen uitgelicht. Of bekijk alle veelgestelde vragen (en antwoorden). Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact met mij op.

Wat trek ik aan en wat moet ik meenemen?

Voor een yogales of workshop op de sup raad ik je aan om een gewone sportoutfit of bikini (mits warm genoeg) aan te trekken. Het is fijn om een handdoek en droog setje kleren aan de kant te hebben. Je wordt namelijk altijd een beetje nat. In principe blijf je op je sup en word je niet volledig nat. Verder neem je mee:

De zon kan op ’t water genadeloos zijn. Gebruik een UV shirtje en/of smeer je goed in (ik heb altijd zonnebrandcrème bij me, ook voor jou). Een petje of zonneklep kan ook fijn zijn. Net zoals een flesje water en een snackje voor na de les.

Op de sup zelf neem je zo min mogelijk spullen mee. Wij zorgen dat je spullen aan de kant veilig zijn.

Wij nemen mee voor jou: sup, peddel, drybag, zonnebrandcrème (je weet wel, zo’n versie waarmee we het water/de natuur geen schade aanrichten).

Wat is het verschil tussen een workshop en een les?

Een workshop duurt langer dan een les. Een workshop heeft net als een les onder andere volgende vaste onderdelen:

  • korte meditatie
  • warming-up
  • flow
  • eindontspanning (savasana)

Bij een workshop zorg ik voor veel persoonlijke aandacht doordat er slechts enkele mensen mee kunnen doen. Je krijgt meer uitleg en tijd om een houding te proberen en om een variatie te vinden die past bij jouw lijf (of hoe jij je die dag voelt). Workshops zijn dus heel geschikt als je nog niet zo veel ervaring hebt of zin hebt om, onder begeleiding, bepaalde poses te oefenen.

Waarom zijn de workshops in de ochtend?

Workshops plan ik het liefst (niet al te vroeg) in de ochtend. Dit heeft verschillende voordelen:

  • het is vaak rustiger op het water (en daarmee ook direct veiliger)
  • het is een fijne rustige start van de dag, om daarna de hele middag ontspannen door te brengen
  • op het water is geen schaduw, daarom vermijd ik graag de momenten waarop de zonkracht het hoogst is

Wil je liever een andere tijd, andere locatie of andere workshop? Neem contact op voor de mogelijkheden.

Kan iedereen yoga op een sup doen?

Ik heb mijzelf lange tijd af laten schrikken door yogaposes waarmee je op Instagram veel likes krijgt. Yoga is voor iedereen. Dus voor mensen die super moeilijke houdingen kunnen doen, maar óók voor mensen die die ambities niet hebben. Op mijn Instagram zie je dan ook vooral houdingen waarmee je lekker kunt oefenen. Haalbare houdingen waarbij ik variaties aanbied voor elk lijf en elk niveau.

Twijfel je of een workshop iets voor jou is? Wil je even overleggen over welke workshop het best bij jou past? Laat het mij weten, ik denk graag met je mee.

Wat als het slecht weer is?

Yoga op de sup en slecht weer gaan niet samen. Er zijn altijd liggende en zittende houdingen en op het water is het vaak net iets koeler. Voor yoga op de sup heb je daarom nog net iets beter weer nodig dan een gewone suples of suptocht. Het is belangrijk dat: het niet te hard waait, het niet regent en het minimaal 18 graden is. Heb je een les of workshop geboekt en zijn de weersomstandigheden niet goed? Dan hebben we altijd even persoonlijk contact, samen kijken we dan naar alternatieven.

Can I follow this workshop or class in English?

No problem! My first language is Dutch, but my Yoga Teacher Training was in English. I don’t mind teaching in English or Dutch. Or combine both languages in one class. Yoga is for everybody, no matter the language you speak. For safety reasons, as we are out on the water, it is important that you can follow instructions in English (or Dutch) and that you can swim. Feel free to contact me if you have any questions or doubts.