Wat is een goede LinkedIn profielfoto? Ik heb drie tips voor je!

LinkedIn is je online visitekaartje. En ik begrijp goed dat je hier een goede profielfoto wil. Ik heb op mijn eigen profiel inmiddels diverse foto’s gehad en heb er veel voor anderen gemaakt.
Je kan onbeperkt veel tips lezen over wat een goede profielfoto precies is. Ik geloof dat er slechts drie dingen zijn om rekening mee te houden.

Actueel & herkenbaar

Laat ik beginnen met een inkoppertje. Zorg dat je foto actueel is. Daarmee bedoel ik niet dat je elk jaar een foto moet laten maken, maar het is wel belangrijk dat je herkenbaar bent op de foto. Misschien herken je het wel, je hebt een interessant iemand ontmoet (online of offline), je hebt de naam onthouden, maar er komen verschillende profielen naar voren en je herkent niet direct de foto of de functie.

Zelf heb ik een unieke naam, dus wanneer je mij zoekt op LinkedIn, is het niet zo lastig. Maar als je geen unieke naam hebt, dan is het prettig als je foto actueel en herkenbaar is. 

LinkedIn geeft je de optie om filters toe te passen. Persoonlijk vind ik dat deze filters niet bijdragen aan de herkenbaarheid. Een fijne fotograaf zal een foto van je maken waarbij een filter niet nodig is. Het meest belangrijke is dat jij jezelf herkent in de profielfoto en dat jij er blij van wordt.

Formaat

Je profielfoto wordt, afhankelijk van het apparaat waarop LinkedIn wordt gebruikt, niet heel groot getoond. Om die reden is het prettig om je hoofd en misschien een deel van je torso te fotograferen.

Ook is het fijn als je bij het plaatsen van de foto op je profiel, precies het formaat kiest dat LinkedIn wenst. De afbeelding is vierkant en 400×400 pixels.

Werkveld

In de ene sector is het heel gebruikelijk om elke dag strak in pak te werken. En in andere sectoren is juist dat niet gepast. Welke sfeer jouw profielfoto mag uitstralen, is dus afhankelijk van jouw (gewenste) werkveld.

Waar je de foto maakt en wat je aantrekt is ook afhankelijk van wat past bij jouw werkveld.

Meer weten…

Er zijn veel plekken waar je een LinkedIn foto kan laten maken. Wanneer je in hun portfolio kijkt, zal je snel zien welke sfeer deze foto’s uitstralen.
Ik houd van spontane foto’s, dit past bij mij. Past dat ook bij jou? Dan hoor ik graag van je!

LinkedIn profielfoto Utrecht

Wil jij een nieuwe LinkedIn profielfoto laten maken in Utrecht? Ik help je graag. In Utrecht Hoograven vind je mijn kantoor waar we rustig mooie foto’s kunnen maken.
Bekijk de voorbeelden die ik van mijzelf maakte via mijn LinkedIn pagina.