Itchy Boots | Fotografie met Francis

Portfolio: Itchy Boots Fotografie met Francis

Vraagstuk:

Op itchyboots.com verkoopt blogger en vlogger Noraly af en toe speciale merchandise. Doorgaans verzorgt Noraly haar eigen fotografie. Maar dit keer wilde ze het graag een beetje anders aanpakken. Met een fotograaf kon ze ook zelf met het product op de foto. Noraly was op zoek naar goede foto’s voor haar website (de webshop), voor in haar nieuwsbrief en voor op haar social media, instagram en facebook. Een deel van de shoot bestond uit productfotografie voor de Itchy Boots Tube Scarf en een deel uit portretfotografie. 

Aanpak:

Itchy Boots heeft een duidelijke eigen stijl. En een duidelijke doelgroep. Belangrijk was dat de tube scarf goed in beeld werd gebracht, met de kleuren van de scarf zoals ze zijn. Daarnaast was de wens dat er enkele foto’s kwamen met de scarf, om te laten zien hoe je deze gebruikt. 

Vooraf hebben we samen een lijstje gemaakt met foto’s die sowieso nodig waren voor de webshop. Door vooraf te bespreken wat waar ingezet wordt, is er altijd gekozen voor het juiste formaat. 

We spraken een paar locaties af om te fotograferen, de producten binnen en de overige foto’s buiten met de motor. 

Resultaten:

  • Productfoto’s voor de webshop. 
  • Enkele andere foto’s voor op social media, deze foto zorgde voor recordaantal likes.

Noraly Schoenmaker, aka Itchy Boots:

“Het was prettig om voor de shoot nog even door te nemen wat mijn wensen waren. We gingen eerst aan de slag met de productfoto’s, deze waren voor mij het meest belangrijke. Daarna konden we heel ongedwongen overige foto’s maken.
Wanneer ik alleen op reis ben, maak ik al mijn foto’s zelf. Dit keer had ik juist zin in nieuwe frisse ideeën. En dat is precies wat kreeg dankzij fotografie met Francis.
Het werkte goed dat Francis als fotograaf precies wist wat ze wil en heldere aanwijzingen gaf. Zelfs of misschien wel juist als je doorgaans al je foto’s zelf maakt, is het waardevol om samen te werken met Francis. Ik kan het iedereen aanbevelen en zou het zo nog een keer doen!”

Over Itchy Boots 

Noraly reist al ruim twee jaar solo over de wereld, met haar motor. Je kan haar avonturen volgen via haar blog of via haar YouTube kanaal. Ze heeft in een razend tempo echt een online community weten te creëren. Inspirerend en knap! Zelf heb ik Noraly ongeveer 8 jaar geleden ontmoet tijdens mijn reis in centraal Amerika. Het is super fijn samenwerken met Noraly, ze heeft een goed beeld van wat ze wil en nodig, heeft maar staat daarbij juist open voor een andere kijk. Zo hebben we echt foto’s kunnen maken waar we beide trots op zijn. 

Disclaimer: de foto’s zijn gemaakt in april 2020, hier waren coronamaatregelen van toepassing, zoals het houden van 1,5 meter afstand. Dit werd tijdens de fotoshoot te allen tijde gewaarborgd en gerespecteerd. 

Bekijk ook:

Diensten | Fotografie | Advies op maat | Training op maatPortfolio | Contact