Alliantie Gezondheidsvaardigheden | Groeien met Francis

Alliantie Gezondheidsvaardigheden Groeien met Francis Vergroot je zichtbaarheid

Alliantie Gezondheidsvaardigheden | Groeien met Francis

Vraagstuk:

Alliantie Gezondheidsvaardigheden wil groeien. Er is een Twitter account en een besloten LinkedIn groep, maar voorlopig onvoldoende tijd om die goed te beheren. Er is een grote wens om de doelgroep beter te bedienen, het aantal partners te vergroten, meer relevante informatie op de website te plaatsen,  vaker nieuwsbrieven te verzenden en meer online discussie op gang te brengen.

Aanpak:

In de aanloop naar de halfjaarlijkse netwerkbijeenkomst van de Alliantie Gezondheidsvaardigheden, werk ik één dag per week mee als communicatiemedewerker. Na een analyse van de website worden enkele verbeteringen toegepast, er wordt meer gepost en een openbare LinkedIn pagina aangemaakt. Er worden qua vormgeving enkele puntjes op de ‘i’ gezet.   

Resultaten:

  • Op de nieuwe LinkedIn pagina wordt structureel wekelijks nieuws geplaatst. Dit resulteert in een groeiende groep volgers en steeds groter bereik.
  • Het Twitter account is nieuw leven ingeblazen. Door structureel (bijna dagelijks) te tweeten, te reageren en de interactie op te zoeken is het aantal volgers gestegen en worden de Tweets meer getoond.
  • Op de website zijn meer doorklikmogelijkheden gemaakt. Sinds de start van de samenwerking blijven bezoekers gemiddeld bijna 50% langer op de website en bekijken ze 20% meer pagina’s (ten opzichte van dezelfde periode er voor).
  • Meer kennis en nieuwe inzichten over het bereiken van de doelgroep. We blijven testen en hard werken om ook de komende periode de Alliantie Gezondheidsvaardigheden on- en offline zichtbaarder te maken!
Coryke van Vulpen, dagelijks coördinator van de Alliantie:

“Als generalist is Francis een toegevoegde waarde in ons team. Ze kent veel mogelijkheden om de Alliantie Gezondheidsvaardigheden zichtbaarder te maken en past deze direct toe. Ik zou Francis omschrijven als hands-on, flexibel en zeer enthousiast en ik kan haar van harte aanbevelen. Het is goed om te zien dat de samenwerking snel zijn vruchten afwerpt en we houden deze stijgende lijn er graag in!”


Over de Alliantie Gezondheidsvaardigheden

De Alliantie Gezondheidsvaardigheden wordt gecoördineerd vanuit Pharos. Het verbindt zorgverleners, beleidsmakers en opleiders in de zorg. Het doel is kennis delen en het thema gezondheidsvaardigheden steviger op de kaart zetten. 29% van alle volwassenen in Nederland heeft beperkte gezondheidsvaardigheden. Gezondheidsvaardigheden is in Nederland een relatief nieuw begrip en omvat meer dan alleen lezen en schrijven. Er is een groeiende beweging die zich hard maakt om dit probleem aan de kaak te stellen en door kennis te delen, oplossingen te bieden.
Met een zeer bereidwillige achterban is dit een fantastische opdracht om aan mee te werken. Het team waarin ik werk is zeer ervaren en heeft veel kennis over dit onderwerp. Het is een ontzettend prettige samenwerking, waarin veel ruimte wordt gegeven voor nieuwe ideeën. Door kennis en krachten te bundelen behalen we resultaten waar ik ontzettend trots op ben.